ז"י
בית הדין הצבאי המחוזי מחוז שיפוטי ז"י
|
494-12
03/12/2012
|
בפני השופט:
סא"ל נועה זומר
|
- נגד - |
התובע:
התובע הצבאי עו"ד סרן (במיל') אנה זלנר
|
הנתבע:
טוראי א.ר עו"ד סרן עידו מנור
|
הכרעת דין וגזר דין |
על פי הודאתו באשמה, מורשע הנאשם בעבירה של העדר מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחש"ץ, תשט"ו - 1955, על כך שנעדר ללא רשות מיחידתו, גד" xxx, מיום 07/08/2012 ועד יום 06/11/2012, שהם 92 ימים.
ניתנה והודעה היום, 03/12/2012, בפומבי ובמעמד הצדדים.
_____( - )_____
שופטת
גזר דין
הנאשם, טוראי א.ר, נותן את הדין בגין עבירה של העדר מן השירות לתקופה בת 92 ימים שבסופה נעצר.
הנאשם משרת בצה"ל מזה למעלה משמונה חודשים, וזוהי היעדרותו השנייה. לחובתו מחבוש מותנה בגין היעדרות בת פחות מיממה, כאשר בטופס התלונה ציין המפקד, כי מדובר בחייל ללא עבירות משמעת. נסיבותיו של הנאשם אינן קלות. הוריו, הגרושים זה מזה, מוכרים שניהם כבעלי אחוזי נכות משמעותיים. האב אינו תומך בנאשם ובאחיו. האם צברה חובות רבים. מערך גחל"ת וגם שירותי הרווחה במקום מגוריו של הנאשם, פירטו את המערכת המשפחתית והכלכלית. מכתבה של האם גם הוא מדבר בפני עצמו בהקשר זה. המלצת גחל"ת היא לבחון מחדש את התאמתו של הנאשם לתפקיד ביחידה בה שובץ, ובמידת הצורך לשקול את שיבוצו בתנאי שירות מקלים.
בנסיבות העניין, הגיעו הצדדים להסדר טיעון ראוי, אותו החלטתי לאמץ. על הנאשם יוטלו העונשים הבאים:
- שלושים ואחד (31) ימי מאסר לריצוי בפועל, שמניינם החל מיום מעצרו.
- עונש המחבוש המותנה בן ארבעה (4) ימים מת/2 יופעל כולו במצטבר. בסה"כ ירצה הנאשם שלושים וחמישה (35) ימי מאסר בפועל.
- שבעים וחמישה (75) ימי מאסר על תנאי למשך שנתיים (2), לבל יעבור עבירה לפי סעיפים 92, 94 או 121 לחש"ץ.
זכות ערעור כחוק.
ניתן והודע היום, 03/12/2012, בפומבי ובמעמד הצדדים.
_____( - )_____
שופטת
העתק נכון מן המקור
עו"ד מיטל פרי, סרן
ע. משפטית לנשיא ביה"ד
חתימת המגיה תאריך הדפסה: 29/01/2013
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת